Nastavak pada prihoda od fiksne telefonije i to gotovo 10 posto

Najnoviji podaci domaceg telekom regulatora Hrvatske agencije za mrezne djelatnosti (HAKOM) pokazuju kako je u drugom kvartalu ove godine u odnosu na isto razdoblje prethodne godine biljezi se pad prihoda u fiksnoj telefoniji 9,71 posto na 30,94 milijuna eura.

Tako su najveci domaci telekom operatori Hrvatski Telekom i Iskon, A1 Hrvatska, Telemach Hrvatska, ali i oni manji poput Terrakoma, ProPinga, 4Tel telekomunikacija, Magic Neta i slicno biljeze pad prihoda u oba segmenta i maloprodajnom i veleprodajnom i to na godisnjoj razini 6,41 posto u maloprodajnom segmentu i cak 38,03 posto na veleprodajnom segmentu.

U maloprodaji su najveci telekom HT, A1 i Telemach ostvarili i najvise i taj segment bio je 28,72 milijuna eura, dok je u veleprodaji 2,22 milijuna eura.

Ukupan broj prikljucaka je smanjen za 3,03 posto na 1,22 milijuna, a najveci pad je u segmentu samostalnih korisnika telefonske usluge u nepokretnoj mrezi. Ono sto je zanimljivo jest i da je u nepokretnoj telefoniji nastavljen pad broja potrosenih minuta u drugom ovogodisnjem kvartalu od 12,19 posto na 273,22 milijuna minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button